Demain
Director: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Any 2015
País França
Durada: 118'
Temàtica: Les solucions ja existeixen: un nou món en marxa. Què passaria si mostrar solucions o explicar històries podsitives fos la millor manera de resoldre els problemes ecològics, econòmics i socials?
Sinopsi: Seguint la publicació d'un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat d'aquí a 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent es van proposar, al costat d'un equip de quatre persones, iniciar la seva pròpia investigació en deu països, per esbrinar què podria estar provocant tal catàstrofe i, sobretot, com es podria evitar. Durant el seu viatge van conèixer a pioners que estaven reinventant l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació. Posant en pràctica aquestes iniciatives, concretes, positives i que ja estan en marxa en alguns llocs i demostrant que funcionen, els directors van començar a adonar-se com podria ser el món del demà.
Festivals: César (2015), millor documental
Web: www.demain-lefilm.com
Col·loqui amb la participació de Dídac Ferrer, cap del gabinet d'Innovació i Comunitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i membre de Nexus24, programa per fomentar les comunitats col.laboratives a la UPC

La Vinagreta
logo
logo
logo
logo
logo
logo